Old Pulteney 12 YO, 40 %

Old Pulteney 12 YOVi har skrevet om flere Old Pulteneyer her på Whisky Saga, både fra standardutvalget og fra independent bottlers. Blant annet har jeg selv skrevet om en 31 YO utgitt av Gordon & MacPhail.

Old Pulteney 12 YO er er del av standard sortimentet fra Old Pulteney. Den har vært lagret på bourbon-tønner.

Whiskyen er tilgjengelig på Vinmonopolet for NOK 520 (artikkelnummer 5685401) og på Systembolaget for SEK 359 (artikkelnummer 10465).

Nose (21/25): Umiddelbart luktet denne ganske ungt. Etter hvert ble den mer voksen og fyldig med tunge, tørkede frukter og appelsinskall. Den kom seg betraktelig etter å ha tilbrakt litt tid i glasset.

Taste (19/25): Smaken var smooth og fyldig med en tung sødme. Fortsatt fruktig, men kanskje litt mer fersk frukt i stedet for tørket frukt. Litt lakris var det, også. Til tross for disse gode smakene, var det en del som manglet for at jeg virkelig skulle nyte denne.

Finish (18/25): Ettersmaken ble dessverre preget av parfyme. Dessuten var den ganske tørr. All fruktsødmen var borte, og det skjedde egentlig ikke så mye mer.

Balance (19/25): Alt i alt en lovende whisky med tanke på lukten, men dessverre så faller den gjennom på smaken. Jeg tror nok at den ville hatt godt av en høyere alkoholprosent for å gi mer kompleksitet til smaken.

Score (77/100)

– Tone

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.