Macallan Speymalt Ping 3, NAS, 57 %

Macallan Speymalt Ping 3I dag anmelder jeg (endelig) min Macallan Speymalt Ping 3. Dette er en ganske så eksklusiv tapning for Juul’s Vin og Spiritus i København. Macallan Speymalt Ping 3 ble destillert i 1972. Det er en single cask utgivelse på totalt 213 flasker. Den har vært lagret på et 1st fill sherryfat, og ble tappet på flaske i 2005-05-04.

Dette var i sin tid (2005) den dyreste whiskyen jeg hadde kjøpt noen gang. Jeg ga den gangen rundt 3000 DKK, kanskje litt mindre. Jeg ser at Juul’s fremdeles har minst en flaske igjen, og prisen er nå steget til svimlende DKK 12500!

Lukt (24/25): Mektig, fyldig og forfinet sherry. Liflig sødme, og mengder med eksotisk og mindre eksotisk frukt. Noe eikepreg, men ikke overdrevet. Fin karamell og vanilje blander seg også inn. Et svært forsiktig blaff av svovel anes, men det er ikke noe som trekker i negativ retning i dette tiflellet.

Smak (24/25): Mektig, fyldig. Fyller hele munnen med gode smaker. Du allverden hvor godt dette er. Det er selvsagt mye fruktighet, og sherrypreg og finstemt sødme. Vanskelig å plukke ut spesifikke smaker utover det. Det er dog særs velbalansert.

Avslutning (24/25): Varmer og varer svært lenge. Dette er en whisky som gir og gir.

Totalinntrykk (24/25): Dette vil jeg betegne som den ultimate sherrybombe. Wow! Synd at flasken nå er tom.

Score (96/100)

Macallan Speymalt Ping 3 - bilde 2

Macallan Speymalt Ping 3 - bilde 3
Epic bottle kill!

Sláinte!
– Thomas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.