Kilchoman Loch Gorm 2013, 5 år, 46 %

Kilchoman Loch Gorm 2013Nå har jeg kommet til den siste whiskyen jeg skal anmelde fra min fantastiske kveld i Oslo sist høst. På The Whisky Bar hadde de flere whiskyer fra Kilchoman, som er det yngste og minste destilleriet på Islay. Jeg ble anbefalt å smake en Kilchoman Loch Gorm som er destillert i 2007 og tappet på flaske i 2013.

Det kan tyde på at dette er den første av flere Loch Gormer, for destilleriet skriver selv:

“This, the first release of Loch Gorm was matured in Oloroso sherry butts for over 5 years and finished in Oloroso sherry hogsheads for six weeks to give added depth of colour and character. It is a limited release of 10,000 bottles worldwide.”

Lukt (23/25): Heftig! Her var det masse og fyldig lukt fylt av røyk, kjøttpølse, salt, bål og overmoden frukt.

Smak (23/25): Fortsatt like heftig smak! Smaken var fyldig. Her var det røyk, lakris og svisker. I notatene min skrev jeg fyldig både som første og siste stikkord, så den var absolutt fyldig.

Avslutning (21/25): Ettersmaken avslører kanskje den unge alderen. Det smakte mest røyk og søtt, og det varte ikke så lenge som jeg hadde ønsket. Men absolutt god.

Totalinntrykk (23/25): En fyldig og velbalansert ung whisky! En skikkelig kjøttfull og røykfull whisky! Jeg har smakt et par andre whiskyer fra Kilchoman som er fullt på høyde med denne.

Score (90/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne whiskyen anbefales!

– Tone

Advertisements

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.