Jura Superstition 43 %

Jura SuperstitionVi fortsetter øyhoppingen fra Tunsberg Whiskyfestival. Frode Harring tok oss med til Isle of Jura. Fra den øyen fikk vi smake Jura Superstition.

Jeg hadde smakt og anmeldt samme whisky tidligere. Dere kan lese anmeldelsen her. Vel, jeg stilte med relativt åpent sinn (så åpent sinnet kan være etter å ha scoret fire Juraer ned på 70-tallet).

Nose (19/25): Lukten var ung, sur og metallisk. I tillegg kjente jeg litt høy. Dette var verre enn den første gangen jeg smakte whiskyen.

Taste (18/25): Smaken ble ikke bedre. Den var skarp (alkoholskarp). Fortsatt sur og metallisk, men jeg kjente et snev av vanilje, og jeg syntes den var litt fet.

Finish (18/25): Ettersmaken var kort og fet. Jeg har ikke noe mer å si her.

Balance (18/25): Totalinntrykket er at dette ikke er en whisky for min gane (og heller ikke for Marte). Det sure og metalliske trakk ned. Disse elementene var imidlertid nye fra forrige gang jeg smakte Jura Superstition.

Score 73/100

Det var for øvrig interessant å lese om igjen hvordan jeg bedømte Jura Superstition den første gangen. Jeg satte ord på andre lukter og smaker den gangen (i juni 2013), men scoren endte omtrent på samme nivå.

– Tone

Advertisements

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.