Glengoyne Burnfoot, NAS, 40 %

Glengoyne BurnfootPå julaften skrev jeg om Auchentoshan Cooper’s Reserve 14 YO som jeg fikk smake da jeg var på besøk hos en kamerat. I dag har turen kommet til den andre whiskyen jeg fikk smake den kvelden, nemlig Glengoyne Burnfoot.

Glengoyne Burnfoot ble lansert for Travel Retail. Jeg har ikke lykkes i å finne ut om den fortsatt er tilgjengelig i tax-free.

Nose (18/25): Rett og slett så var det veldig lite lukt av denne whiskyen! Etter hvert kunne jeg ane noe krydder og eik. Ganske tørr på nesen.

Taste (19/25): Umiddelbart ganske alkoholskarp, selv med sine 40 prosent. Tynn munnfølelse – noe verten var enig i. Litt nøtteaktig, altså litt tørr. Noe søtt kunne skimtes langt unna, men vanskelig å sette ord på. Vannaktig, noe jeg for så vidt allerede har sagt.

Finish (20/25): Ettersmaken skulle vise seg å stå frem som høydepunktet i denne smaksopplevelsen. Oljete og fet med masse krydder og varme. Det varte imidlertid ikke så lenge. Den siste delen av avslutningen ble tørr og treaktig.

Balance (19/25): Det var interessant å oppleve at avslutningen skulle bli det beste på en 40 prosent NAS-whisky! Avslutningen fremsto nærmest som kompleks.

Score (76/100)

Takk for smaken, Christian. Dette var interessant å få prøve!

– Tone

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.