Glenfiddich Cask of Dreams 2012 Limited Release – Nordic Oak Edition, NAS, 48,8 %

Glenfiddich Cask of Dreams 2012 Limited Release - Nordic Oak EditionTunsberg Whiskyfestival gikk av stabelen for fjerde år på rad 13. september 2014. I år var det flere flasker å velge blant enn tidligere. Så…hva skulle jeg velge?

Jeg var i den (u)heldige situasjonen at jeg var forkjølet. Dermed konkluderte jeg raskt med at jeg bare skulle nyte whisky denne dagen, og ikke ta smaksnotater i det hele tatt. Jeg stolte ikke helt på min egen nese og gane. Nå skulle det imidlertid vise seg at jeg fortsatt hadde samme oppfatning av whiskyer som jeg hadde smakt ved tidligere anledninger, så smaksløkene var til stole på.

Glenfiddich ble festivalens store overraskelse! Fra før er Glenfiddich et destilleri som jeg har smakt veldig lite fra, og for å være ærlig, så har jeg ikke hatt helt sansen for det jeg har smakt. Da Magnus lokket med Glenfiddich Cask of Dreams lagret på nordisk eik (ikke norsk), så valgte jeg å ta sjansen.

Whiskyen ble tappet på flaske i 2012, og det ble totalt 3 600 flasker. Den er tilgjengelig på Vinmonopolet for NOK 899,99 (varenummer 644601).

Nose (22/25): En interessant og ganske annerledes lukt. Den var ganske tørr. Jeg fikk rett og slett en assosiasjon til ved! I tillegg så var den veldig frisk med en salig blandig av sitrus, sitronmelisse, mynte, mentholatum og kamfer. Litt apotek.

Taste (22/25): Smaken var enkel og god med vanilje, litt ymse krydder, og den var ganske søt. Innimellom kjente jeg litt blaff av parfyme, men den dominerte ikke på noen måte.

Finish (21/25): Fortsatt søt på ettersmaken i tillegg kom fersk lakris. Ettersmaken varer lenge og den varmer. Parfyme og eikepreg trekker bittelitt ned på scoren.

Balance (21/25): Alt i alt en spennende og veldig god whisky. Jeg synes at lukten var ganske annerledes enn det meste andre jeg har smakt. Kanskje det skyldes den nordiske eiken?

Score (86/100)

Bilde fra Smoke on the Water.

– Tone

Advertisements

4 COMMENTS

  1. Det er det ingen grunn til Kjell Ove. Mye snadder derfra, men desverre er alt for mange av dem på 40%. Prøv 15 cask strength hvis du kommer over den, ellers så er 14 Rich Oak og 15 Solera meget anstendige whiskyer. Jeg har besøkt destilleriet og kan rapportere at her gjøres ting på overraskende tradisjonelt vis, og det er noen fat på lager der som slår knock-out på mange andre destillerier. Skulle derfor likt å se flere single casks derfra.

  2. Det er det ingen grunn til Kjell Ove. Mye snadder derfra, men desverre er alt for mange av dem på 40%. Prøv 15 cask strength hvis du kommer over den, ellers så er 14 Rich Oak og 15 Solera meget anstendige whiskyer. Jeg har besøkt destilleriet og kan rapportere at her gjøres ting på overraskende tradisjonelt vis, og det er noen fat på lager der som slår knock-out på mange andre destillerier. Skulle derfor likt å se flere single casks derfra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.