GlenDronach 1994 18 YO Single Cask, 18 år, 58,2 %

GlenDronach 1994 18 YO Single CaskJeg fortsetter GlenDronach-testingen min på Dr. Jekylls. Denne gangen hadde jeg kort tid å avse (kun 30 minutter), så jeg valgte meg én whisky; GlenDronach 1994 18 YO. Den forrige jeg anmeldte, var GlenDronach 1995 15 YO.

Denne whiskyen er lagret på Oloroso-tønne i motsetning til de tre forrige jeg prøvde, som alle var lagret på PX. Nærmere bestemt kommer dagens whisky fra Oloroso Sherry Butt nummer 98. Jeg smakte fra flaske 452 av totalt 628. Whiskyen ble destillert 28. januar 1994 og tappet på flaske i oktober 2012.

Jeg kan ikke finne at den er tilgjengelig verken på Vinmonopolet eller Systembolaget.

Nose (22/25): Den var ganske tørr og støvete, nesten sånn at den virker eldre enn sine 18 år. Jeg kjente et klart sherrypreg og appelsinskall. Absolutt god.

Taste (22/25):  Smaken var preget av appelsinskall og aprikos. Den var litt nøtteaktig. Fyldig og tørr.

Finish (21/25): Avslutningen ble veldig tørr med smak av nøtteskall og brent karamell.

Balance (21/25): Dette var helt klart den tørreste GlenDronachen av de jeg har smakt. Jeg tror forklaringen er at jeg kun hadde 30 minutter til disposisjon, og denne whiskyen ville nok trengt litt mer tid i glasset. Alt i alt var dette en god sherrylagret whisky, som for så vidt virket eldre på grunn av at den var så tørr. Kanskje burde jeg dristet meg til å prøve med noen dråper vann, men det gjorde jeg ikke.

Score 86/100

Konklusjonen blir selvsagt at whiskyen anbefales!

– Tone

Advertisements

3 COMMENTS

  1. Vi får satse på at den norske importøren tar seg sammen og sikrer noen single casks fra neste slipp. Selv sikret jeg meg en flaske av Glendronach 1993/2013 distillery only single cask på auksjon.

  2. Det var helgens runde på whiskyauction.co.uk, så det tar nok en stund før den ankommer heimen, men jeg skal sørge for at den får den behandlingen den fortjener. Jeg har smakt en annen håndtapping fra destilleriet i fjor sommer, og den var veldig bra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.