Gjoleid Svenneprøven 3,5 YO, 3,5 år, 47 %

Gjoleid Svenneprøven 3,5 YOPå Tunsberg Whiskyfestival bød det seg en mulighet til å smake norsk whisky. Denne muligheten kunne vi selvsagt ikke la være å benytte oss av.

Whiskyen heter Gjoleid Svenneprøven. Den vi smakte, var 3,5 år gammel, fra Oloroso-fat 9305, flaske nr. 234. Hvis jeg forstår etiketten på flasken riktig, så var den på 73,5 % (det står “dest.hjertet: 73,5 %”). Jeg tar gjerne imot en kommentar om jeg har misforstått prosenten. (Og det har jeg fått, så nå er overskriften endret til 47 %.)

Nose (19/25): Dette luktet ungt; gress, høy, malt, umoden. For så vidt mild.

Taste (18/25): På smaken greide jeg kun å definere watery og litt alkoholskarp. Både Marte og jeg forsøkte å finne en _smak_, men uten hell.

Finish (18/25): Ettersmaken var kjedelig. Heller ikke her lyktes vi med å sette ord på smaken.

Balance (18/25): Totalinntrykket var ikke veldig positivt. Gjennomgående lite (og ikke god) lukt og smak. Vi greide vel heller ikke helt å se potensialet i denne unge whiskyen sammenlignet med andre unge whiskyer, men vi kommer selvsagt til å gi den en ny sjanse når den er blitt litt mer voksen.

Score 73/100

– Tone

Advertisements

2 COMMENTS

  1. Denne er det nå tomt for hos leverandøren.85 flasker igjen i diverse polutsalg med god spredning. Har tilgode å se den på bar i Oslo, men kanskje noen flasker er gjemt unna til turistsesongen starter. Det går rykter om at hvitvinsfat også er i bruk til neste tapning men jeg tviler på dette.

  2. Hei! Jeg ser at den bourbonlagrede Gjoleid er utsolgt fra leverandør, men den sherrylagrede Gjoleid som jeg smakte, er ikke utsolgt fra leverandør. Begge er forsatt tilgjengelige på ulike polutsalg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.