Caol Ila 15 YO Flora & Fauna, 15 år, 43 %

Caol Ila 15 YO Flora & FaunaI går skrev min kjære mann om en veldig god Caol Ila, nemlig 17 YO fra Old Particular-serien til Douglas Laing. I dag tar jeg for meg Caol Ila 15 YO Flora & Fauna.

Flora & Fauna er en serie fra United Destillers (nå Diageo). Til sammen er det utgitt whiskyer fra 26 destillerier i denne serien. Generelt har jeg ikke blitt imponert over Flora & Fauna-whiskyene, men Caol Ila er jo som regel alltid veldig god, så det var verdt et forsøk.

Denne whiskyen ble tappet på flaske i 1999! Jeg smakte den da jeg møtte en whiskyvenn på The Whisky Bar i Oslo. Han hadde smakt den før og likte den veldig godt.

Whiskyen finnes ikke på Vinmonopolet eller Systembolaget, men det er altså fortsatt litt igjen på The Whisky Bar.

Nose (22/25): Dette startet absolutt lovende. Her var det røyk, sjø og strand. En ganske så fyldig og rund lukt. En del lakris.

Taste (20/25): Røyken var tydelig til stede på smaken. Det var en del krydder, kanskje mest kardemomme. Jeg synes den var litt småsur. Den manglet fylden og sjøpreget som lukten ga forhåpninger om.

Finish (20/25): Avslutningen hadde fortsatt røyk og litt krydder, men for øvrig var den tynn og kort.

Balance (20/25): Dette ble vel nærmest som forventet. Jeg har opplevd tidligere at Flora & Fauna-whiskyene gjerne kan være god på lukt, men så faller de gjennom på resten. Det samme skjedde her. Lukten var altså fyldig og god, og jeg liker godt lukten av lakris, men så ble det hele ganske kjedelig. Den var på ingen måte vond, og derfor ender den på en grei score.

Score 82/100

Min whiskyvenn syntes altså at denne whiskyen var veldig god, så den er vel verdt et forsøk for den som ønsker det. Jeg kommer nok til å prøve en annen Caol Ila i stedet for denne.

– Tone

Advertisements

3 COMMENTS

  1. Det var en one-off de kjørte en gang rundt 2000-2001, noe sånt. Jeg har smakt Aberfeldy, Blair Athol, Linkwood og Caol Ila, tror jeg. For noen år siden kunne man fortsatt komme over flasker nedstøvet i en eller annen butikk, men nå mistenker jeg vel at håpet om å finne fler har svunnet hen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.