Bunnahabhain 12 YO, 40 % – fra 1990-tallet

Bunnahabhain 12 YOPå det forrige møtet i The Ladies’ Share, fikk vi anledning til å smake på en litt spesiell Bunnahabhain – i våre øyne. Denne 12-åringen er nemlig fra 90-tallet! Det syntes vi var kult. På samme smaking hadde vi en annen Bunnahabhain, nemlig Toiteach. Disse to Bunna’ene skulle vise seg å være svært ulike, noe som vi kommer tilbake til i løpet av en dag eller to.

Taste (22/25): I fellesskap kjente vi portvin, svisker, dadler. Litt krydder representert ved anis og hvit pepper. Litt røyk var det også. Egentlig en ganske fyldig og varm duft.

Taste (21/25): Men fra den varme og fyldige lukten, gikk vi over til en overraskende kald smak. Fascinerende! Her kjente vi eucalyptus og krydder.

Finish (20/25): Ettersmaken var preget av eucalyptus, krydder og leire(!). Leiren var egentlig Marte sin assosiasjon, men jeg måtte si meg enig. Ettersmaken var røff og litt kort.

Balance (21/25): Dette var en spennende whisky! Det var ikke helt sammenheng mellom lukt og smak – som dere skjønner, men det var absolutt en god whisky. Denne kan drikkes igjen!

Score 84/100

Følg med på neste anmeldelse: Bunnahabhain Toiteach!

– Tone

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.