Balblair 2003 10 YO, 46 %

Balblair 2003 10 YOSom jeg har sagt ganske nylig, så er det fortsatt mange destillerier som jeg ikke har smakt noe fra, og mange der jeg kun har smakt én eller noen få whiskyer.

I dag skal jeg skrive om en sånn whisky. Jeg har nemlig kun smakt to Balblairs, så jeg har ikke grunnlag for å uttale meg om destilleriet generelt. Den ene Balblairen var nydelig, og dagens var god – som dere straks skal få vite.

Dagens whisky er en 10 år gammel Balblair som ble destillert i 2003, har vært lagret på bourbon-tønner, og ble tappet på flaske i 2013.

Balblair 2003 10 YO er tilgjengelig på Vinmonopolet for NOK 650 (artikkel nummer 884901). Den er ikke tilgjengelig på Systembolaget.

Nose (20/25): Her var det mye malt og frokostblanding. Ganske varm på lukten. Den kjennes ung ut. Dette er lukter som ikke tiltaler meg så mye.

Taste (21/25): Ganske fyldig smak med en god del vanilje. Litt støvete, som jeg kaller det. Altså litt treaktig. Fortsatt kjennes den litt ung ut.

Finish (19/25): Støvete og tørr. Not much happening here.

Balance (19/25): Litt ung og sprikende kanskje. Ettersom jeg ikke er så glad i preget av ung whisky, så trekker det litt ned for min del. Men for de som har sansen for det, vil dette absolutt kunne være en god whisky.

Score (79/100)

– Tone

Advertisements

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.