Arran 1997 15 YO #387, 15 år, 50,5 %

Arran 1997 15 YO #387Min aller første “ordentlige” whiskysmaking fant sted på Tunsberg whiskyfestival, og ble ledet av Jon Bertelsen. Det var absolutt en super “førstesmaking”! Fokus under smakingen var blant annet hvordan whisky blir påvirket av tønnene de lagres på. Jeg lærte masse – og ikke minst smakte jeg mange gode whiskyer! Mest minneverdig var definitivt Jons egen blend, som jeg kommer tilbake til en annen gang! Møtet med Arran var også veldig hyggelig, og skjebnen ville det slik at jeg på en annen smaking samme dag skulle få prøve en annen cask av den samme whiskyen! Anmeldelse av den følger veldig snart!

Nose (21/25): Lukten var absolutt påvirket av lagringen, og sherrylukten var veldig fremtredende. Lukten var generelt veldig søt og godteriaktig – herlig karamell!

Taste (21/25): Den smakte av mørk sjokolade, salt og var rund og litt “fet” i munnen. I tillegg har jeg notert meg bitter – uten at det var negativt.

Finish (20/25): Den var mild og ikke veldig lang. Samtidig gikk den over fra mørk sjokolade til en mer krydret smak og ikke minst litt smak av frukt! Kan det ha vært kiwi? Siden ettersmaken kunne vært litt lengre, ender scoren på 20.

Balance (21/25): En god whisky, og et hyggelig møte med et distilleri jeg ikke kjente så godt fra før! Jeg ble fristet til å prøve mer fra Arran (noe jeg i ettertid har gjort).

Avslutningsvis vil jeg nevne at totalscore fra Tone på denne ble 90 – så jeg er nok muligens fortsatt litt streng. 83 er absolutt en god score fra meg!

– Marte

Advertisements

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.