Amrut Intermediate Sherry, ~4 år, 57,1%

Amrut Intermediate SherryAmrut, Amrut, Amrut! Det er noe aldeles herlig med disse indiske whiskymagikerne! Amrut Intermediate Sherry, batch nummer 4, fra mars 2011, er nå testet. Jeg kan vel allerede nå avsløre at dette er gode saker.

Amrut Distilleries, som holder til i Bangalore, India, er meget dyktige på det de gjør. De har gjør stor suksess i whiskyverden de siste årene, med den ene suksessen etter den andre. Jeg har så langt bare snublet over en middelmådig Amrut, det var deres Indian Single Malt, ellers er det bare godord.

Amrut Intermediate Sherry er lagret i kun 4-5 år, slik det er med det meste fra Amrut. Først er den lagret på Ex-Bourbon fat, deretter Ex-Sherry, så tilbake på Ex-Bourbon til slutt. Det blir altså en slags Sherry i Bourbon-Sandwich.

Man kan få Amrut Intermediate Sherry på polet for NOK 1106,50 (varenummer 9589001).

Lukt (24/25): Tonnevis med sherry-spice-sødme-salighet! Frisk og rik på inntrykk. Sitrus, eple, vanilje, sherry, melkesjokolade, og et blaff av røyk.

Smak (23/25): Fyldig, fruktig, masse sherry, sjokolade og honning. Silkemyk og deilig.

Avslutning (24/25): Varer lenge og vel. Smakene som sitter lengst i er mild sjokolade, sherry, tørket frukt og et hint av røyk.

Totalinntrykk (24/25): Dette er velbalansert som et egg på høykant, og betydelig mer underholdende! Dersom du synes denne er litt i dyreste laget, så gå for en Amrut Fusion til halve prisen. Den er omtrent like god!

Score (95/100)

Sláinte!
– Thomas

Advertisements

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.