Hart Brothers Blended Malt 17 YO Port Finish

Hart Brothers Blended Malt 17 YO Port Finish, 17 år, 50 %

Hart Brothers Blended Malt 17 YO Port FinishHart Brothers har drevet med blending og bottling i Skottland siden 1964. Dette er første gang jeg prøver en blend fra dette firmaet. Her har vi da en Hart Brothers Blended Malt 17 YO Port Finish.

Det skal være mulig å kjøpe denne whiskyen i Sverige for SEK 749 gjennom  Whiskytaste Sweden, men varen har i skrivende stund ikke fått noe varenummer hos Systembolaget.

Lukt (22/25): Fyldig og cool. Kanel, avkjølt solbærtoddy, litt julestemning; antydning til julegløgg (mulled wine) med en rekke forskjellige krydder. Vanilje, blyant og valnøttskall. Synes det er et svakt innslag av torv her også. Mandelkjernepudding.

Smak (21/25): Tørr, gløggaktig, portvinspreg, og eik. Ganske mineralsk og litt kantete.

Avslutning (19/25): Tørr, eik, og en del krydder fra nesen. Det er noe appelsinskall og limeskall her også. Blir litt kort og faller for fort sammen og blir litt monoton.

Totalinntrykk (21/25): Dette er antagelig en fin blend å dra frem i løpet av julen. Jeg er ingen stor fan av julegløgg selv, og ville nok mye heller hatt en dram av denne flasken som et alternativ.

Score (83/100)

Sláinte! - Thomas

Previous
Previous

UD 1995 17 YO Speyside Region Archives

Next
Next

Longmorn 1973/2012 Gordon & MacPhail - appelsin all the way