Dalwhinnie 15 - undervurdert klassiker

Dalwhinnie 15, 15 år, 43%

Dalwhinnie15

Dalwhinnie15

Dalwhinnie 15 testes denne gangen. Dette er en svært fin whisky å begynne med, dersom man ikke helt har 'knekt whisky-koden'. En fin introduksjon til whisky.

Dalwhinnie er en av Diageo's Six Classic Malts. Destilleriet ligger i Highland-regionen, på høylandet mellom Lowland-regionen og Speyside. Dalwhinnie 15 kan du kjøpe på polet for NOK 494 (varenummer 463401).

Av en eller annen grunn er Dalwhinnie blitt en elsk-eller-hat whisky. Hvilket er underlig, da det er lite som provoserer med denne whiskyen. Kanskje er det nettopp det som provoserer en del whiskykjennere der ute?

Dalwhinnie utgir kun to standardutgaver, Dalwhinnie 15 og Dalwhinnie Distillers Edition. Diageo inkluderte dog en 25 år gammel, cask strength, Dalwhinnie i sin 2012 Special Releases utgivelse. Denne kan kjøpes på The Whisky Exchange for GBP 180.

Lukt (23/25): Honning, vanilje, en anelse røyk, frisk, litt kjølig. Lett krydret, og litt fruktig. Veldig mye som skjer her - komplekse saker, på en god måte!

Smak (21/25): Fin fylde, melkesjokolade, honning, vanilje, sitrus.

Avslutning (22/25): Varm, rund, honning, sjokoladen blir mørkere og tørrere. En liten klype pepper.

Totalinntrykk (23/25): Dette er en veldig fin introduksjons-whisky. Kompleks, fin, og med en hyggelig pris selv på vårt kjære pol.

Score (89/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

Previous
Previous

Agder Audny Series 1 - Single Cask

Next
Next

SMWS 3.200: A Bothy with an oil painting